И ове године традиционално прослављен је Бадњи дан и Божић на Малти. Прослава је започета на  Бадње вече Вечерњим службама на сваких два сата у 16ч,18ч и 20ч, због количине верника који су посетили цркву.

После прве Вечерње службе у 16ч и паљења Бадњака у дворишту цркве, уследио је наступ дечијег састава КУД „ ДУКАТИ“, који су отпевали неколико Божићних песама и одиграли неколико традиционалних игара. После наступа КУД-а, верни народ је послужен посном храном и куваним вином.

После друге Вечерње службе у 18ч и другог паљења Бадњака, уследио је наступ локалног оркестра „ St. Peter in Chains”, који су специјално за ову прилику припремили неколико песама на српском језику, које су отпевали присутним верницима. После наступа уследило је послужење присутних верника и чланова оркестра.

Током Бадње вечери подељено је око 130 пакетића, које су припремиле чланице Кола Српских Сестара при нашој цркви, а захваљујући донацијама верног народа.

У суботу 07. Јануара на сам дан Божића, прослава је започета Светом Литургијом у 8ч, којом је началствовао наш драги гост свештеник Румунске Православне цркве на Малти о. Џорџ Александар Попеску, а саслуживао му је парох малтешки о. Ристо Горанчић. После читања Светог Јеванђеља на српском, руском и енглеском прочитана је посланица Његове Светости Патријарха Српског Порфирија. Службу је украсило велелепно појање хора „Аксиос“, при парохији СПЦ на Малти. У току службе причестио се велики број деце и верног народа, а црква је била мала да прими све вернике који су дошли на Свету Литургију, тако да је доста верника слушало службу у два дворишта у оквиру цркве. На крају службе је традиционално  преломљена Чесница, и подељена верном народу, и уследило је послужење свих присутних, уз традиционалну српску храну и пиће, које су припремиле чланице КСС на Малти уз подршку Црквеног Одбора парохије на Малти.

Ове године било је заметно присуство много веће количине верника него претходних година, што је показатељ да верни народ труди и на овом библијском острву да сачува своју веру, традицију и обичаје као и да то пренесе на млађу популацију Срба овде.